Čudežne kapljice v vedru za vodo - vpliv eteričnih olj

Polivanje vode po kamenjih je v savni eden izmed glavnih dogodkov v savni in je namenjeno ustvarjanju dodatne pare in vlage v savni. Z različnimi načini polivanja ustvarjamo različne klime - z veliko enkratne pare v savni, ki nas oblije, je tudi občutek višjih temperatur. Vročina in vlaga odprejo pore, znojenje in izločanje strupov je pospešeno, mišice se sprostijo, vse to pa blagodejno vpliva ne samo na fizično ampak tudi psihično sprostitev.

Kako ta pomemben postopek savnanja še popestriti?

TOP 3 nadgradnje za vsako savno

Vsako savnanje prinese sprostitev, skrb za telo, odklop od skrbi in olajšanje. Se tudi vi počutite nekako lahki, ko stopite iz savne?

Te občutke pa lahko še nadgradite - ne glede na to, v katero savno se odpravite.

Izbrali smo TOP 3 nadgradnje savnanja, da bo izkušnja še bogatejša, vaše počutje pa še boljše. Poiskusite že danes, petek je!

Kaj sledi, ko stopim iz savne?

Kombinacija sproščujoče vročine v savni in osvežujoče ohladitve naše telo in misli odpelje daleč stran od vsakdanjih skrbi, opravil in natrpanega urnika. Splošno velja pravilo, da je čas savnanja enak času ohladitve in počitka po njem - vsekakor pa je pomembno, da poslušate svoje telo. Prav tako pri ponovitvah savne in ohlajanja. Za savnanje je primeren kateri koli del dneva, velikokrat pa si savno privoščimo v zgodnjem večeru, ko opravimo z vsemi dnevnimi obveznostmi in imamo končno čas za sprostitev in pripravo na globok ter kakovosten spanec.

Kako lahko savnanje zaključimo v slogu in še podaljšamo sproščujoč občutek ter poskrbimo, da bo imelo savnanje na nas čimboljši učinek?

Velikost savne: Kako velika bo ustrezna zame?

Domača savna mora biti vsekakor prilagojena nam. Tako z vidika vrste savne, v kateri najbolj uživamo, izbire opreme, dizajna in zelo pomembno - velikosti. Kako izbrati primerno velikost savne za naše potrebe?

Poglejmo, kako ugotovimo, kakšne so te potrebe.

Domača savna: Priprave na sezono savnanja

Načeloma savna ne pozna sezone - če želimo, da iz savne, finske ali infra, ˝potegnemo˝ vse, kar nam ponuja, moramo savno obiskovati redno skozi vse leto. Pa vseeno je med nami, ljubitelji savne, mnogo takšnih, ki jim savna ˝zadiši˝ v hladnejšem delu leta. Četudi savno pošljemo poleti na dopust, jo moramo na sezono, ko bo delala na polno, pripraviti. Kako?

Zakaj imeti doma infra savno?

Infra savna savna je odlična terapija za naše telo, misli in duha. Z razvojem tehnologije je njihovo delovanje izpopolnjeno in zagotavljajo ogromno pozitivnih učinkov na naše zdravje. Poleg tega so izredno nezahtevne ter jih lahko umestimo kamorkoli v naš dom. Poglejmo nekaj dejstev, zakaj imeti infra savno kar v svojem domu, vedno na dosegu roke!

Kaj se dogaja z mojim telesom po savnanju?

Visoke temperature, višja vlaga, segrevanje in ohlajanje telesa ter različni dodatki, ki jih med savnanjem uporabljamo, imajo velik vpliv na telo. Preverimo, kaj se z njim dogaja, ko zapustimo savno!